Lördagsgryta

6-8 portioner

Ingredienser:
1 kg falukorv
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
några kvistar timjan och mejram
2 kålrabbi
2 palsternackor
4 morötter
3 hg mjölig potatis
1 endive
1 rödlök
1 flaska öl
salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:
Koka i en gryta upp en lag av ½ l vatten, buljongtärning och örtkvistar. Skala och skär i bitar kålrabbi, palsternacka och morot. Tvätta och halvera potatisen. Bryt loss endivebladen och skär loss den beska stammen. Skala och strimla rödlöken. Skär falukorven i bitar. Lägg allt utom rödlöken i grytan och låt koka i 10-15 min. Tillsätt rödlöken mot slutet. Spetsa det hela med öl och smaka av med salt och vitpeppar. Vid serveringen, fördela grytan i djupa tallrikar och garnera med lite färsk timjan.