Couscous och mandelfylld lammstek

4 portioner

Ingredienser:
ca 1 ½ kg urbenad lammstek
1 tärnad paprika
100 g fint tärnad aubergine
1 liten hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 nypa socker
1 msk färsk hackad timjan
2 msk hackad kapris
8 kärnfria skivade svarta oliver
35 g skållad och skalad mandel
salt och peppar
50 g couscousgryn

Sås:
3 dl köttbuljong av fond
1 tsk tomatpuré
1-2 dl rött vin
2-3 dl grädde
salt och peppar

Ugnstemperatur:
230°

Gör så här:
Stek grönsakerna mjuka i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross och socker. Låt sjuda till det blir en tjock sås. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Tillsätt timjan, kapris, oliver och grovt hackade och rostade mandlar. Smaka av med salt och peppar. Koka upp 1 dl vatten och häll det över couscousen i en kastrull. Lägg på ett lock och låt svälla i 5 minuter. Blanda couscousen med tomatsåsen. Rulla ut den urbenade lammsteken och banka ut den lite. Salta och peppra. Lägg på couscousfyllningen och rulla ihop och bind runt med steksnöre. Salta och peppra runt om och lägg rullen på ett galler i en långpanna. Häll lite buljong i botten. Stek i 230° ca 30 minuter. ös då och då. Sänk värmen till 180° och fortsätt steka i ca 45 minuter. Testa med en sticka, om köttsaften är rosa är köttet färdigt. Låt steken vila i folie ca 15 minuter innan den skärs upp i skivor.

Såsen:
Vispa ur pannan med buljong, tomatpuré och vin och sila ner i en kastrull. Koka ner till ca 1 dl och tillsätt grädden. Koka upp igenoch sjud till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och peppar.

Skär upp steken och servera med såsen, resten av couscousblandningen och kokta färska grönsaker.