Lamm i dillsås4 portioner Ingredienser:
Till servering:
* beräkna ca 2 tsk salt, gärna seltin per liter vatten. |
Gör så här:
Koka upp vatten, lägg i köttet och koka i 5 minuter, skumma av. Tillsätt Seltin, vitpepparkorn, purjolök, morötter och dillstjälkar. Sjud på svag värme tills köttet känns mört ca 1-1 ½ timme. Lägg över köttet och grönsakerna i en serveringsgryta, ta bort dillstjälkar och vitpepparkorn, håll varmt medan såsen tillagas. Fräs smör och mjöl i en kastrull, tillsätt buljongen under ständig vispning. Kokai 5 minuter. Häll i ättika och socker i såsen. Smaka av; såsen ska ha en sötsur smak. Blanda ner dill och grädde i såsen, smaka av med Seltin och peppar. Blanda sås, kött och grönsaker. Servera med kokt potatis och sallad.