Lamm i dillsås

4 portioner

Ingredienser:
500 g Lammstek, benfri och tränad i 3x3 cm
2 l vatten
4 tsk salt *
4 vitpepparkorn
1 skivad purjolök
3 skivade morötter
3 dillstjälkar
1 msk smör
2 msk mjöl
5 dl kokbuljong från lammet
2 ½ msk ättika
2 msk socker
1 dl dill, hackad
½ dl vispgrädde

Till servering:
7 hg kokt potatis
blandsallad

* beräkna ca 2 tsk salt, gärna seltin per liter vatten.

Gör så här:
Koka upp vatten, lägg i köttet och koka i 5 minuter, skumma av. Tillsätt Seltin, vitpepparkorn, purjolök, morötter och dillstjälkar. Sjud på svag värme tills köttet känns mört ca 1-1 ½ timme. Lägg över köttet och grönsakerna i en serveringsgryta, ta bort dillstjälkar och vitpepparkorn, håll varmt medan såsen tillagas. Fräs smör och mjöl i en kastrull, tillsätt buljongen under ständig vispning. Kokai 5 minuter. Häll i ättika och socker i såsen. Smaka av; såsen ska ha en sötsur smak. Blanda ner dill och grädde i såsen, smaka av med Seltin och peppar. Blanda sås, kött och grönsaker. Servera med kokt potatis och sallad.