Lammfärsbullar i pitabröd med mynta-
yoghurt

4 portioner

Ingredienser:
600 g lammfärs
1 liten hackad gul lök
1 äggvita
2 msk finhackad bladpersilja
1 msk finhackad mynta
1 msk rivet citronskal
3 tsk spiskummin
2 pressade vitlöksklyftor
¼ tsk chilipeppar
salt och peppar
8 rosmarinkvistar

Myntayoghurt:
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl grovt riven gurka,
avrunnen
1 msk hackad mynta
1 msk pressad citron
salt och peppar

Tillbehör:
4 pitabröd
sallad

Gör så här:
Blanda färsen och gör ett stekprov. Forma avlånga bullar och trä på rosmarinkvistar. Stek några minuter runt om. Blanda yoghurten och smaka av. Värm pitabröden i ugnen, skåra dem och lägg upp på tallrikar. Lägg in salladen i bröden, sedan de nystekta spetten och häll på lite yoghurtsås.