Lamm med polenta

4 portioner

Ingredienser:
600 g lamm (rostbiff eller filé)
1 msk korianderfrön, stötta i mortel
svartpeppar
salt
smör eller olja till stekning
1 ½ dl polentagryn *
1 röd hackad paprika
100 g skivade sockerärtor
vatten/grönsaksbuljong (efter smak)
1 dl naturell yoghurt
1 knippe ruccola

* Polenta är gryn gjorda på kärnan i majskornet. Det används på liknande sätt som couscous.

Gör så här:
Gör en krämig polenta enligt anvisningar på paketet. Tillsätt lite färska grönsaker och kryddor som du rör ned i slutet. Gnid in lammköttet med kryddorna och bryn det i olja och smör. Stek ca 4-5 min tills det fått en fin stekyta. Salta och peppra. Servera köttet med krämig polenta, en klick naturell yoghurt och toppa med lite färsk ruccola.