Lammnoisetter med bönor och tomat

4 portioner

Ingredienser:
1 lammentrecote, ca 600 g
2 tärnade morötter
2 tärnade lökar
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl rött vin
2 dl köttbuljong
200 g vita bönor, på burk
1 burk konserverade körsbärstomater
salt och peppar
timjan
hackad persilja

Gör så här:
Skär entrecoten i skivor och banka ut dem något. Salta och peppra och stek dem ett par minuter på varje sida. Ta upp och håll varmt. Hetta upp lite smör i samma stekpanna och fräs morot, lök och vitlök under omrörning ca 10 minuter. Lägg över i en traktörpanna. Tillsätt rödvin och buljong och koka sakta 10-15 minuter. Spola bönorna med kallt vatten, låt dem rinna av och lägg dem i pannan tillsammans med tomaterna. Låt koka ihop och smaka av med salt, peppar, lite timjan och hackad persilja. Lägg ner noisetterna och låt det hela få ett uppkok. Servera genast på varma tallrikar.