Provensalsk lammfilé

4 portioner

Ingredienser:
2 lammfiléer, 600 g
salt och peppar
smör och matolja
6 normalstora potatisar
1 liten squash
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
1 liten röd lök
6 stora cocktailtomater
timjan
provensalska örtkryddor
vitlökssmör
färsk timjan

Gör så här:
Skär potatisen i skivor. Resten av grönsakerna i lagom stora bitar utom tomaterna som delas. Stek först potatisen några minuter i en panna med höga kanter. Tillsätt resten av grönsakerna och fortsätt fräsa tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och timjan. Lägg ner tomaterna och fortsätt steka en stund tills tomaterna är mjuka men inte mosiga. Salta och peppra lammfiléerna runt om och stek dem 2-4 minuter på varje sida. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, skiva filéerna och lägg dem ovanpå. Toppa med skrivor av vitlökssmör. Garnera med färsk timjan.