Burgundisk köttgryta

4-6 portioner

Ingredienser:
1 kg nötkött eller mager högrev
3 msk mjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk margarin
2 gula lökar
2 medelstora morötter
4 dl rödvin
1 dl buljong (tärning)
1 vitlöksklyfta
1 bit citronskal
1 ½ lagerblad
2 msk tomatpuré
persilja
150-200 g små färkska champinjoner
10 små charlottenlökar

Gör så här:
Skär köttet i bitar. Vänd dem i mjöl med salt och pepapr. bryn fettet i en stekpanna och bryn köttbitarna runt om, lägg över köttet i en stor gryta, helst en som rätten serveras ur. Skala och skär löken i stora klyftor. Skala och skriva morötterna. bryn lök och morötterna efter köttet i stekpannan. Lägg över dem i grytan. Tillsätt kryddorna. Låt koka på svag värme under lock i ca 1 ½ timme (tills köttet är mört). Smaka av väl och strö frinklipt persilja över innan serveringen.