Koppis jambo jambo

6 stora portioner

Ingredienser:
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk olivolja
4 dl ris
8-9 dl vatten
ca 750 g köttfärs
ca 100 g tomatpuré
2 msk sötsur sås eller
1-2 msk sambal olek
salt
peppar
cajunkrydda

Gör så här:
Grovhacka paprikorna, rödlöken och vitlöksklyftorna. Skiva champinjonerna. Fräs paprika, rödlök, vitlök och champinjonerna i oljan, smaksätt med salt, peppar, cajunkrydda och den sötsura såsen eller sambal olek. Häll över det i en stor gryta. Rosta riset i en torr stekpanna. Höll riset i den stora grytan, tillsätt vatten och smula ner buljontärningarna. Rör om och koka risblandningen tills riset är helt färdigt. Under tiden fräs köttfärsen och tillsätt tomatpurén och fräs det ett par minuter. Blanda ner köttfärsen i det färdiga riset.