Koppis rullader

10 st

Ingredienser:
10 skivor lövbiff
salt
peppar
senap
10 skivor bacon
4 st hela ättiksgrukor
skurna i stavar
10 st rulladstift (finns i
välsorterade butiker) alt tandpetare
margarin/olja
vatten
2-4 lagerblad
1-2 tsk mejram
1-2 tsk timjan
1-2 köttbuljongtärning
1 burk creme fraiche
redning

Gör så här:
Lägg ut alla lövbiffar, salta och peppra ena sidan, en sträng senap på varje som smetas ut, lägg på en baconskiva och några stavar ättiksgurka. Rulla ihop och sätt fast slutänden med en rulladstift alternativt tandpetare (annars åker "fyllningen" ur). Bryn rulladerna, börja med slutänden så att rulladen sluter sig. Lägg över i stor gryta. Koka ur stekpannan och häll ner det i grytan, täck med vatten. Lägg i lagerbladen, mejram, timjan och buljongen. Koka upp och låt sjuda i ca 1 - 1½ timme (tills rulladerna är möra), tillsätt ev lite mer vatten under kokningen. Smaksätt med creme fraiche och red av. Servera till kokt potatis, gurksallad och gärna ett glas gott rödvin.