Baconpaj

6 portioner

Ingredienser:
Pajskal:
1 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
1 pkt bacon, ca 140 g
250 g bladspenat, gärna färsk
1 gul lök
smör
salt och peppar
250 g Keso Naturell
1 dl mjölk
3 ägg
1 tsk gurkmeja
1 ½ dl riven lagrad ost

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen ca 30 minuter.

Fyllning:
Strimla och stek baconet. Häll bort fettet. Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl. Skala och hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar. Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fördela spenatblandningen i pajskalet. Blanda Keso med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.