Citronmarängpaj

1 styck

Ingredienser:
Pajdegen:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk strösocker
125 g margarin
1 äggula

Fyllning:
2 ½ msk Maizena majsstärkelse
5 msk citronsaft
3 äggulor
25 g margarin
rivet skal av 2 citroner

Maräng:
3 äggvitor
1 dl strösocker

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen (använd gärna matberedare). Klä en pajform med degen. Ställ svalt. Vispa samman vatten, socker, maizena och citronsaft i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Tillsätt äggen ett i taget. Sjud krämen tills den tjocknar. Blanda ner citronskal och margarin i krämen. Kyl krämen i kallt vatten. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150°. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret, vispa till sockret löst sig. Häll citronkrämen i pajskalet. Fördela marängsmeten över. Grädda pajen i ca 10 minuter, tills marängen stelnat och fått fin färg.