Citronmarängpaj1 styck Ingredienser:
Fyllning:
Maräng:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen (använd gärna matberedare). Klä en pajform med degen. Ställ svalt. Vispa samman vatten, socker, maizena och citronsaft i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Tillsätt äggen ett i taget.
Sjud krämen tills den tjocknar. Blanda ner citronskal och margarin i krämen. Kyl krämen i kallt vatten. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150°. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret, vispa till sockret löst sig. Häll citronkrämen i pajskalet. Fördela marängsmeten över. Grädda pajen i ca 10 minuter, tills marängen stelnat och fått fin färg.