Kantarell och köttfärspaj

6 portioner

Ingredienser:
Pajskal:
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 g blandfärs
2 gula lökar eller
2 stora schalottenlökar
½ liter kantareller
2 skalade vitlöksklyftor
salt och peppar

Täcket:
5 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 °. Blanda alla ingredienser till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.

Fyllning:
Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp- och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet.

Täcket:
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Baka pajen i ugnen i ca 20- 30 minuter. Servera med lite sallad.