Pecanpaj1 styck Ingredienser:
Fyllning:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Börja med pajdegen. Kör smör, socker och salt i mixer eller matberedare eller vispa med elvisp tills det blir krämigt.
Tillsätt det halva vispade ägget och vispa på hög hastighet i 30 sek. Tillsätt mjölken kör på hög hastighet 2 min.
Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet ca 5 sek och sedan ytterligare 5 sek på hög hastighet tills det är välblandat. Degen får ej överarbetas. Skrapa ur degen och forma till en bulle på plastfolie och platta till. Lägg in i kylen minst 1 timme. Sätt ugnen på 100°. Kavla ut degen tunt mellan plastfolie och klä en smörad pajform ca 24 cm i diam med degen. Kyl eller frys den minst 15 min. Rosta nötterna ca 20 min i mitten av, ugnen. Blanda sirap, farinsocker, ägg och äggulor väl.
Smält smöret i en kastrull tills det är nötbrunt. Häll ned det i äggsmeten. Fördela de rostade nötterna på pajdegen. Ös fyllningen över. Grädda längst ned i ugnen i 175° ca 45 min. Täck med ugnsfolie efter ca 30 min eller tidigare om den verkar för mörk. Servera med en klick vispad gärdde eller halvtinad vaniljglass.