Scampi och fetaostpaj

6 portioner

Ingredienser:
Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 g smör
1 msk pressad citron

Pest:
1 dl finhackad färsk basilika
½ dl finhackad persilja
1 msk finhackad färsk timjan
1 dl olivolja
1 msk pressad citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 klyftor vitlök
1 tsk finhackad peppar frukt

Fyllning:
270 g skalade scampistjartar eller räkor
400 g fetaost
1 röd paprika
3 ägg
2 dl vispgrädde
2 tsk maizena majsstärkelse

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Blanda vetemjöl, smör och pressad citron i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna. Låt stå kallt. Kör basilika, persilja och timjan i en mixer eller matberedare. Häll i oljan under gång samt citron, salt och peppar. Häll upp i en skål och blanda i pressad vitlök och finhackad pepparfrukt. Dela scampistjärtarna, skär fetaosten i kuber och paprikan i småbitar. Blanda alltsammans med peston och fördela det i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och maizena och häll över pajen. Grädda i 225° i undre halvan av ugnen ca 40 min. Låt svalna ca 10 min före servering.