Het thai-paj

6 portioner

Ingredienser:
Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
2 krm salt
3 msk tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta

Fyllning:
2 röda paprikor
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
(ca 2 tsk finhackad)
1 msk olivolja
300 g räkor med skal
eller 100 g skalade
½ grillad kyckling
4 ägg
2 dl kokosmjölk (½ burk)
1 tsk rivet limeskal
1 tsk salt

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Hacka ihop alla ingredienserna till pajskalet i en matberedare och tryck ut det i en pajform. Ställ pajskalet i kylen ett tag innan det förgräddas i 200° i 10 minuter på nedersta falsen. Kärna ur paprikan och chillin. Finhacka chillin och skär paprikan i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs allt i olivoljan i några minuter. Skala räkorna. Bena ur och skär kycklingköttet i små bitar. Här la jag köttet i en skål och blandade samtidigt ner paprikafräset Vispa äggen och rör ner kokosmjölk, limeskal och salt. Lägg paprikafräs, kycklingen och räkorna i pajskalet. Slå över äggstanningen och grädda i nedre delen av ugnen på 200° i 40 minuter.