Tomat och salamipaj

6 portioner

Ingredienser:
Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 g margarin
3 msk kallt vatten

Fyllning:
125 g dessertost, 4 sorters peppar
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
3 ägg
1 msk sweet chilisås
½ tsk salt
1 ½ dl riven ost
1 ask cocktailtomater, 250 g
150 g skivad pepparsalami

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Pajskal:
Mät upp vetemjöl och matfett i en matberedare. Kör på högsta hastigheten en kort stund tills matfettet är finfördelat. Häll i vattnet, arbeta samman degen till en boll. Låt degen vila kallt, inlindad i plast 30 min. innan den bakas ut.

Tryck eller kavla ut pajdegen så att den täcker en pajform, 22-24 cm i diam. Klä formen med degen och förgrädda pajskalet i 225° mitt i ugnen ca 10 min.

Fyllning:
Blanda dessertost, mjölk och crème fraiche till en jämn massa. Blanda i ägg, sweet chilisås och salt. Tillsätt osten. Häll aggstanningen i pajformen. Halvera tomaterna. Lägg tomathalvor och salamiskivor på pajen.