Spagetti Bolognese

4-6 portioner

Ingredienser:
½ dl persiljabuketter
2 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 stor hackad lök
1 medelstor hackad morot
1 hackad selleristjälk
500 g nötfärs
5 dl köttbuljong
½ flaska (37,5 cl) rödvin
2 burkar krossade tomater
1 tsk socker
salt och peppar
500 g spagetti

Till servering:
2 msk finriven parmesan

Gör så här:
Hacka persiljan fint och ställ den åt sidan så länge. Hetta upp oljan i en stor och djup kastrull. Tillsätt vitlök, lök, morot och selleri. Fräs under omrörning ca 5 minuter på svag värme till grönsakshacket är mjukt och fått färg. Öka värmen, tillsätt köttfärsen och bryn den väl under omrörning. Smula sönder färsen med en gaffel under stekningen. Tillsätt buljong, vin, krossade tomater, socker och hackad persilja. Ge blandningen ett uppkok, sänk värmen och låt det hela sjuda utan lock ca 1 ¼ timme, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Mot slutet av koktiden och strax före serveringen:
Lägg pastan i en stor kastrull kokande vatten och koka den till den är nätt och jämt genomkokt. Låt den rinna av i durkslag och fördela den i förvärmda djupa tallrikar. Häll såsen över pastan och strö över parmesanosten. Servera genast.