Canneloni med köttfärs och tomat

4 portioner

300 g lasagneplattor (ca 8)
400 g mager nötfärs
4 tsk olja
1 hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
60 g finskuren morot
400 g hackade burktomater
½ tsk torkad oregano
90 g mager lätt-mjukost (t ex Philadelphia)
15 g riven parmesanost

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Förkoka lasagneplattorna i rikligt med lättsaltat vatten 2 min. Rör då och då så de inte fastnar. Låt rinna av i ett durkslag och skölj väl med kallt vatten. Bryn köttfärsen i en stekpanna på medelstark värme. Rör om för att mosa sönder av. klumpar. Ta upp färsen. Mjukstek löken, vitlöken och morotsstrimlorna, det tar ca 5 min. Häll ner tomaterna och krydda med oregano, salt och peppar. Låt koka upp, blanda hälften av såsen med köttfärsen och mjukosten. Sätt ugnen på 200º. Fördela färsröran på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg rullarna med skarvsidan ner i en låg ugnssäker form, och skeda över tomatsåsen. Strö över parmesanosten och grädda i ca 25 min.