Lasagne

4 portioner

400 g mager nötfärs (max 10%)
2 tsk flytande margarin
1 msk worcestershiresås
1 burk kryddade krossade tomater
200 g champinjoner
16 lasagneplattor

Till såsen:
3 dl lättmjölk
3 msk majsstärkelse
50 g riven lagrad mager hårdost (17%)
2 tsk senap
salt och nymald svartpeppar

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. Värm en stekpanna med margarinet. Stek köttfärsen under omrörning tills den blivit brun och smulig (bryt sönder klumpar med en trägaffel). Salta och peppra och blanda i worcestershiresås, krossade tomater och svamp. Koka upp och låt sjuda i några min. Vispa ihop majsstärkelsen med mjölken i en kastrull. Låt den koka upp under omrörning och sedan koka 2 min. Salta och peppra, tillsätt ost och senap och rör om igen. Lägg ett lager köttfärssås i en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fortsätt varva köttfärssås och lasagne tills allt gått åt. Häll ostsåsen över och grädda i 30 min, tills ytan har fin färg och lasagnen känns mjuk när man provar med provsticka.