Lasagne4 portioner 400 g mager nötfärs (max 10%)2 tsk flytande margarin 1 msk worcestershiresås 1 burk kryddade krossade tomater 200 g champinjoner 16 lasagneplattor
Till såsen:
Ugnstemperatur:
|
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. Värm en stekpanna med margarinet. Stek köttfärsen under omrörning tills den blivit brun och smulig (bryt sönder klumpar med en trägaffel). Salta och peppra och blanda i worcestershiresås, krossade tomater och svamp. Koka upp och låt sjuda i några min. Vispa ihop majsstärkelsen med mjölken i en kastrull. Låt den koka upp under omrörning och sedan koka 2 min. Salta och peppra, tillsätt ost och senap och rör om igen. Lägg ett lager köttfärssås i en ugnssäker form. Täck med ett lager lasagneplattor. Fortsätt varva köttfärssås och lasagne tills allt gått åt. Häll ostsåsen över och grädda i 30 min, tills ytan har fin färg och lasagnen känns mjuk när man provar med provsticka.