Pasta med rökt laxsås och rom

4 portioner

Ingredienser:
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong av
tärning salt
kajennpeppar
2 små squash
250 g tagliatelle
300 g färskrökt lax
1 burk röd stenbitsrom (60 g)
½ dl finhackad gräslök

Gör så här:

Pastan:
Blanda mjöl och vispgrädde i en kastrull. Tillsätt vin och fiskbuljong. Koka upp såsen och låt den koka ett par min. Smaka av med salt och kajennpeppar. Skär squashen på längden med en osthyvel, till långa, tunna remsor. Koka tagliatellen enligt förpackningens anvisning. Tillsätt squashremsorna när 2 min återstår av koktiden. Häll av kokvattnet och lägg tagliatellen i en serveringsform. Strimla laxen och tillsätt den i såsen. Häll såsen över pastan. Garnera pastan med stenbitsrom i små klickar och strö över gräslök.