Ceasarsallad

4 portioner

Ingredienser:
1 huvud isbergssallad
4 skivor vitt osötat bröd
2 msk olivolja
100 g herrgårdsost eller parmesan
1 vitlöksklyfta

Dressing:
1 ägg
8 sardeller eller 4-5 ansjovisfiléer
2 tsk fransk senap
saften av en ½ citron
½ dl olivolja

Gör så här:
Putsa och skölj salladshuvudet utan att ta isär det, och låt det rinna av. Gör sedan dressingen. Koka ägget 30 sekunder. Mosa sardellerna med senapen i en djup tallrik. Tillsätt ägget och citronsaften och arbeta samman det. Tillsätt oljan under omrörning. Skär salladshuvudet i 8 klyftor. Stryk brödskivorna med vitlöksklyftan, som ni skurit toppen av. Skär sedan brödet i stora tärningar och stek dem vackert bruna och knapriga i oljan. Riv osten på grövsta råkostjärnet. Blanda försiktigt salladen med dressingen i ett rymligt fat eller vid skål. Strö över osten och överst brödtärningarna.