Cumberlandsås12 portioner Ingredienser: |
Gör så här:
Smält geléet i en kastrull på svag värme. Det skall vara helt nedsmält och utan klumpar. Tvätta och borsta apelsinen
och citronen väl under rinnande kallt vatten. Skala dem tunt med potatisskalare och skär skalen i fina strimlor. Koka
skalstrimlorna i ca 2 dl vatten i 5 minuter och slå bort vattnet. Pressa saften ur frukterna och sila den. Ta det
smälta geléet från värmen och låt det svalna. Blanda senapspulver, ingefära och cayennepeppar i en bunke och späd
med konjak och sherry. Smaksätt det nu avsvalnade geléet med sprit/kryddblandningen, apelsin- och citronsaften och de
strimlade lättkokta skalen. Blanda allt väl och ställ såsen kallt att mogna några dygn innan den serveras. I glasburk
med tättslutande lock i kylskåp är såsen nästan obegränsat hållbar.