Remouladsås

4 portioner

Ingredienser:
2 äggulor
3 tsk fransk senap
2 tsk vinäger eller pressad citron
3 dl olja
½ ättiksgurka
1 msk kapris
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad gräslök

Gör så här:
Alla ingredienserna bör hålla samma temperatur (helst rumstemperatur), även bunken. Blanda äggulor, senap och vinäger i en bunke. Häll i oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle och vispa ständigt under tiden. Här gör en elvisp livet lättare men det går att vispa för hand. Skär sig majonnäsen, tar du en ny skål, en ny äggula och lite senap. Rör ihop ordentligt och vispa undan för undan i den skurna majonnäsen. När majonnäsen blivit krämig och trögflytande finhackar du ättiksgurkan, kaprisen, gräslöken och persiljan. Vänd ner hacket i majonnäsen och smaka av med salt, peppar och kanske en aning syrlighet i form av vinäger eller citron.