Tomat- och paprikasalsa

4 portioner

Ingredienser:
3 röda paprikor
3 tomater
½ rödlök
½ vitlöksklyfta
1 rökt chili eller ½ msk chilipulver (kan uteslutas)
½-1 msk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 msk honung
7 basilikablad
Salt och svartpeppar

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Sätt ugnen på grill och 225°. Dela paprikorna och ta ut kärnhuset. Lägg paprikorna med skinnet uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och salta och peppra. Grilla paprikorna i ugnen tills skinnet blivit brunt, nästan svart. Tag ut paprikorna och låt dem svalna något. Skala paprikorna och skär dem i tärningar. Tag bort kärnhuset på tomaterna, tärna dem i samma storlek som paprikorna. Finhacka löken, basilikan och den rökta chilin. Lägg paprikorna, chilin, olivoljan, vinägern, honungen och tomaterna i en skål. Blanda i löken, och den rivna vitlöken. Smaksätt med salt och svartpeppar. Servera som dip till drinken eller som tillbehör till grillat kött eller grillad fisk.