Heta räckor på en pinne och tomatsås

4 portioner

Ingredienser:
270 g råa, skalade scampi (finns i frysdisken) eller 500 g färska räkor
1 msk Olivolja
1 knivsudd kajenpeppar
¼ tsk salt (ej till vanliga räkor)

Tomatsås
1-2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
Salt
Nymald vitpeppar
1-2 tsk sambal oelek

Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna, dofta i kajenpepparen och stek scampin ca 3-4 min. Salta lätt. Vänd efter halva tiden. Vanliga räkor behöver bara någon minut i pannan. Stick en tandpetare genom varje scampi och fördela dem på fyra tallrikar. Finhacka lök och vitlök och fräs dem genomskinliga i lite olivolja. Tillsätt tomatpuré, hela delade tomater och koka ihop alltsammans, ca 30 min. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Servera räkorna med tomatdippen.