Buppies skaldjurs-
jambalaya

6 portioner

Ingredienser:
1 grön chili
2 gula lökar
1 msk olja
3 dl långkornigt ris
1 pkt (500 g) krossade tomater
4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning)
2 paprikor i olika färger
400 g frysta skalade räkor
1 burk (360 g) kräftstjärtar i lake
1 burk (300 g) majs
3 dl gräddfil
Tabasco

Gör så här:
Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Fräs löken och chilin några minuteri en traktörpanna. Häll över tomatkross och 2 dl av buljongen och låt koka under lock i ca 20 minuter. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Häll i riset och resten av buljongen och låt koka ca 15 minuter. Låt paprikan koka med ovanpå riset. Under tiden halvtinar du räkorna och låt kräftstjärtar och majs rinna av. Blanda ner skaldjuren och majsen i riset och låt alltsammans bli varmt. Servera direkt ur pannan med en klick gräddfil och tabasco till.