Krämig blåmusselrisotto med chili och getost

4 portioner

Ingredienser:
1 kg blåmusslor
½ gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl vatten
½ squash
1 ts finhackad mild chili
½ purjolök
2 msk smör
2 dl vatten
3 dl avoriris
150 g getost
2 hackade tomater
1 dl grädde

Gör så här:
Borsta och tvåätta musslorna väl. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stor gryta. Tillsätt musslor, vin, vatten och ev timjan. Låt koka under lock till musslorna öppnat sig, 3-5 minuter (de som inte öppnat sig ska kastas). Sila av fonden i en kastrull, ca 6 dl, och plocka musslorna ur saklet. Hacka squash, chili och purjolöken och fräs med smör i serveringsgrytan. Värm musselfonden + 2 dl vatten. Häll riset i grönsakerna och täck med den varma musselfonden. Låt koka på svag värme tills riset är mjukt. Smula i getosten och de hackade tomaterna tillsammans med grädde. Smaka av med salt och peppar, rör sist ner musslorna.