Tage Danielssons räkcurry

4-5 portioner

Ingredienser:
3/4 -1 kg räkor
2 msk olja
1-2 msk konjak
5 dl vatten
4 msk curry
1 stor lök
1 stor grön paprika
1 ½ tsk vetemjöl
3 dl räkspad eller hönsbuljong
4 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Skala räkorna. Skölj hälften av skalet hastigt i kallt vatten och låt dem rinna av. Slå oljan i botten på en kastrull och fräs räkskalen. När skalen ser torra ut slår man på konjaken och bränner av med en tänd tändsticka.

OBS!
Har ni köksfläkt måste den stängas av innan konjaken hälls på. Ha dessutom ett lock till hands för att eliminera den höga lågan.

Slå på vattnet och låt koka i 10 minuter. Fräs under tiden curry i matfettet. Sätt till den finhackade löken och paprikan som skurits i strimlor. Dofta över mjölet och spä med det silade räkspadet. Blanda ner tomatpuré och grädde (i stället för räkspad kan man använda hönsbuljong på tärning). Låt såsen puttra i 15 minuter. Smaka av den och lägg i räkorna. De får inte koka, de blir sega då. Serveras till avorioris och ett glas gott vitt vin.