Skagentårta

6-8 portioner

Ingredienser:
Botten:
200 g kavring
75 g smält margarin

Fyllning:
200 g creme cheese
3 msk färskriven pepparrot
150 g hackade kräftstjärtar
½ tsk salt
250 g kesella
300 g skalade, hackade räkor
½ dl finklippt dill
1 krm peppar

Dekoration:
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar

Gör så här:
Smula ner kavringen i en matberedare. Smält matfettet. Blanda samman matfettet och kavringsmulorna till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 i diameter. Låt formen stå svalt i minst 1 timme. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt. Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera och skär i tårtbitar.

Tips!
Smaksätt gärna räkorna med juicen från en pressad lime, en aning cayennepeppar och salt. Låt detta dra en stund innan räkorna hackas och blandas med övriga ingredienser.