Smörgåstårta med lax och räkor

4-6 portioner

Ingredienser:
18 skrivor vitt formbröd

Fyllning 1:
2 dl lätt crème fraiche
1 liten burk röd stenbitsrom (storkornig kaviar på burk)
hackad dill

Fyllning 2:
75 g Ädelost
250 g mjukost, max 4%
1 msk worcestershiresås
ev 3 msk hackad dill eller gräslök

Garnering:
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk italiensk salladskrydda
tunna gurkskivor
rädisor
ca 300 g rökt regnbågslax eller gravad lax
ca 200 g skalade räkor
gurka i tunna stavar och tärningar
citronskivor
dillvippor

Gör så här:
Lägg brödskivorna omlott som botten

Fyllning 1:
Blanda crème fraiche med stenbitsrom och hackad dill, bred detta mellan två bottnar.

Fyllning 2:
Mal ädelosten i matberedaren och blanda med mjukosten, worcestershiresås och ev hackad dill eller gräslök. Tunna ev ut med en aning vatten så att krämen blir riktigt smidig. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan.

Dagen därpå:
Bred över crème fraiche smaksatt med italiensk salladskrydda. Garnera med gurkskivor, stavar och tärningar (se bild), rädisor, lax i mycket tunna skivor som rullas ihop till små rundlar, räkor och citronskivor som delats i fjärdedelar. Garnera också med dillvippor.