Matig kikärtsoppa

4 portioner

Ingredienser:
1 ½ dl kikärter
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyfta, hackad
2 selleri
4 potatis, tärnad
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 l kycklingfond
1 burk tomater, krossade
½ citron, skalet
1 tsk sambal oelek
1 msk spiskummin
1 tsk oregano
salt och svartpeppar
2 ½ tsk socker
2 chorizo, skivad

Gör så här:
Börja med att lägga kikärtorna i blöt över natten. Koka dem därefter ca 45 – 60 minuter i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Fräs lök, vitlök, selleri och potatis i olivoljan i en stor kastrull. Rör så det inte bränns vid. Rör i tomatpurén och häll på kycklingfond och krossade tomater. Smaksätt med citronskal, sambal oelek, och övriga kryddor. Låt koka i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. Häll i de kokta kikärtorna. Fräs korvskivorna utan fett i en stekpanna. Låt de rinna av på hushållspapper innan du tillsätter dem. Smaka av om det behövs mer salt, peppar eller socker.