Cevapcici - krydd-
starka järpar

XX stycken

Ingredienser:
500 gr nötfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
1-2 msk ströbröd
1 msk salt
1-2 msk grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Finhacka eller riv löken och pressa vitlöksklyftorna. Knäck ägget i en skål och blanda ner ströbröd, salt och peppar. Blanda ner löken och vitlöken, samt färsen. Blandningen ska inte vara stenhård och helt torr, utan kan gärna vara aningen lös, eftersom det är lättare att forma järparna då. Tillsätt gärna lite vatten om den verkar bli för torr. Om du smakar på smeten eller gör ett stekprov så ska den smaka aningen salt och ganska kryddigt Fukta händerna och forma till järpar, ca 7 cm långa och 2-3 cm i diameter. Lägg på grillen och grilla runt om. Serveras med ajvar (stark paprikasås) och bröd. Fast det går förstås bra med sallad eller något annat till.

Tips:
Servera rå hackad lök,gräddfil och ajvar i skålar så gästerna kan ta själva.