Hugos Gulasch

2 portioner

Ingredienser:
ca 500 g högrev i 1 1/2 cm tärningar
2-3 finhackad gul lök
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ burk vatten
1 grönsaksbuljongtärning
lite rivet citronskal
1-2 grön eller röd finstrimlad paprika
1 ½ msk stark paprikapulver
1 ½ msk mejram
½ msk hel kummin
1 lagerblad
½ röd spansk peppar
salt + peppar efter smak
olja
ev redning

Gör så här:
Tärna högreven, finhacka löken, strimla paprikan och den röda pepparn och pressa vitlöken. Fräs löken, vitlöken och paprikan genomskinlig i en tjockbottnad 3-liters kastrull. Fräs paprikapulver, mejram, kummin, lagerblad, salt och peppar tillsammans med löken och paprikan tills det är färdigfräst, ca 2-3 minuter. Fräs sedan högrevstärningarna i samma kastrull till det är brynt. Häll i de krossade tomaterna, vattnet, buljonen, salt och peppar och låt småkoka under lock i ca 20 minuter (tills köttet är nästan mört). Blanda i citronskalet och låt koka tills det är klart. Om du önskar ha gulaschen lite tjockar så häll i lite redning.