Kaiserschmarrn

2 portioner

Ingredienser:
4 msk russin
(4 msk brun rom)
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 äggulor
3 äggvitor
1 ½ msk smör
florsocker

Gör så här:
Låt russinen dra i rom någon halvtimme och sedan rinna av väl. (Alkoholfritt alternativ: låt russinen koka upp i vatten i stället, så de blir riktigt mjuka innan de får rinna av.) Blanda mjöl, salt och sockersorterna. Vispa i mjölken skvättvis. Tillsätt en gula i sänder, vispa hela tiden så att smeten blir jämn. Vispa äggvitorna till styvt skum i fettfri bunke med väl rengjord visp. Vänd ner mjölsmeten och hälften av russinen i skummet med bred kniv. Grädda smeten i sista stund, i lättbrynt smör i stekpanna på medelvärme, 3-4 minuter på varje sida, vänd försiktigt. Riv den färdiga, fraspösiga pannkakan i grova bitar med hjälp av två gafflar. Lägg upp på två varma assietter, strö på resten av russinen och pudra florsocker över. Servera direkt.