Sheperds pie

4-6 portioner

Ingredienser:
8 stora potatisar
¾ dl mjölk
2 tsk smör
riven muskot
salt, peppar
2 msk olja
2 hackade lökar
1 tärnad morot
1 hackad stjälk selleri
1 tsk. timjan
1 krm chilipeppar
½ kg köttfärs
5 dl tärnade köttrester
3 msk mjöl
1 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk worcestershire sås

Ugnstemperatur:
225°

Gör så här:
Skala och koka potatisen. (dela dom i mindre bitar så går det fortare) Spill av vattnet och tillsätt mjölk, smör, muskot, salt och peppar. Vispa en stund med elvisp tills potatisen är mosad. Stek löken, moroten och sellerin på låg värme i 5 min. Strö över timjan och chilipeppar. Tillsätt köttfärsen och stek tills den ar genomstekt. Rör i köttärningarna, pudra över mjölet. Tillsätt buljongen, tomatpuré, worcestershire sås, salt och peppar; rör om så allt blandas. Koka på låg värme i 5 min. Häll köttröran i en ugnsfast form, bred potatismoset över låt stå i ugnen, 225°, i 40-45 min.