Färggrann grönsakspaj

6 portioner

Ingredienser:
Pajskal:
75 g smör
2 ½ dl vetemjöl
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
3 paprikor i olika färger
3 ägg
2 dl lättmjölk
1 ½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl gratängost

Ugnstemperatur:
200°

Gör så här:
Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200°. Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 min.