Rådjursgryta

4 portioner

Ingredienser:
1 msk margarin eller smör
600 g grytbitar av rådjur (alt älg eller nöt)
1 tsk salt
1 tsk grönpeppar
3-4 dl vatten
2-3 msk vilt- eller kalvfond
2-3 msk gin
3 morötter
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1-2 msk gelé
½ knippa eller kruka färsk timjan
1 dl syltlök

Gör så här:
Hetta upp matfettet i en gryta. Bryn grytbitarna runt om i omgångar. Krydda med salt och krossad grönpeppar. Häll över vatten, fond och gin. Låt grytan puttra under lock 30 min-1 tim tills köttet är riktigt mört. Skala och skär morötterna i stavar. Tillsätt morötterna i grytan när 20 min återstår av koktiden. Blanda grädde med vetemjöl och rör ner i grytan. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med gelé. Finhacka timjanen och blanda ner den och syltlöken i grytan innan servering. Servera med potatis, gärna klyft- och en sallad.