Svamprik skavpanna

4 portioner

Ingredienser:
1 gul lök
250 g svamp, tex champinjoner eller kantareller
2 msk smör eller margaring
1 pk (240 g) djupfryst ren- eller viltskav
2 dl vatten
½ svampbuljong eller fond
1 ½ dl matlagningsgrädde
1-2 msk messmör
salt och peppar
2 msk djupfrysta hela eller
rårörda lingon
2-3 msk hackad persilja

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna till den blir glansig. Tillsätt svampen och låt den fräsa med tills all vätska kokat in. Lägg i den halvtinade ren- eller viltskaven och låt den steka med tills den fått fin färg. Häll över vatten och buljong eller fonden, och låt koka på svag värme under lock ca 5 minuter. Tillsätt grädden och messmöret. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över lingonen och den hackade persiljan. Severa med potatismos eller mandelpotatis.